Kyllä Tapahtuu Järvenpäässä - logo

Tapahtumat 16.5.2018 + 30 päivää

16.5. | ke
2018

Tilly Soldan -draamaopastus

Järvenpään taidemuseoon saapuu yksi Tuusulanjärven taiteilijayhteisön vahvoista naisista. Järvenpään Ristinummen lastenkodin ja Kauniaisten lastenhoito-opiston johtajatar Tilly Soldan (1873–1931) oli Suomen lastenhoidon uranuurtaja ja yh-äitien puolestapuhuja 1900-luvun alun Suomessa.

Rakkaudesta lapsiin – monologissa Tilly pääsee itse kertomaan elämästään sisarensa Venny Soldan-Brofeldtin ja tämän miehen Juhani Ahon perheessä. Perheeseen kuuluvat myös Juhanin ja Vennyn lapset Heikki ja Antti, sekä Juhanin ja Tillyn lapsi Nisse.

 Tapahtuman www -sivut

 7/6/4€, alle 16-v. ilmaiseksi, tai Museokortti
17.5. | to
2018

Tervetuloa Ainolan puutarhaan! -yleisöopastuksia Aino Sibeliuksen luomassa puutarhassa kesätorstaisin

Kierroksilla keskitytään kertomaan Ainolan puutarhan suunnittelun vaiheista, koriste- ja hyötytarhan kasvivalinnoista ja yleisemmin puutarhan historiasta sekä Aino Sibeliuksen merkityksestä suomalaiselle puutarhataiteelle.

Ainolan puutarhan rakentaminen alkoi vuonna 1904, kun Sibeliukset muuttivat Tuusulanjärvelle Kielomäeksi kutsutulle tontille. Puutarhan perusolemus on säilynyt hienosti ja se kertoo sekä hyötyviljelyn tärkeydestä että luonnon kauneuden antamasta innoituksesta taiteilijaperheen arjessa. Jean Sibeliukselle Ainolan alue ja puutarha olivat tärkeä musiikillisen inspiraation lähde. Tästä kertovat konkreettisesti useat säveltäjän pianokappaleet, jotka on nimetty esimerkiksi puiden ja kukkien mukaan.

 Tapahtuman www -sivut

 Ainolan sisäänpääsylipulla tai museokortilla
17.5. | to
2018

Pettäminen, salarakkaus ja uskottomuus

Tyyni Tuulio -salissa 17.5. kirjailijavieraana Tuija Säteri klo 18.00. Haastattelijana Heikki Lehtosaari. Tuija Säteri on vapaa tietokirjailija, joka tutkii ihmissuhteita ja sitä, miksi toimimme niin kuin toimimme.

Yleisöllä on mahdollisuus osallistua klo 17.00 - 17.45 maksuttomaan Taidemuseon Välähdyksiä Björn ja Tilly Soldanin tarinasta -näyttelyn yleisöopastukseen kirjaston alakerrassa.
Kirjailijalta voi ostaa juuri ilmestynyttä teosta Pettäminen, salarakkaus ja uskottomuus.

Teoksessa tarkastellaan uskottomuutta monelta eri kannalta ihmisten omien kokemusten kautta. Netti vilisee kertomuksia pettämisestä, petetyksi tulemisesta, sala-, sivu-, rinnakkais- ja muista vaihtoehtoisista suhteista. Moni tulee petetyksi omassa parisuhteessaan. Kirjassa paneudutaan pettäjän, petetyn ja kolmannen osapuolen rooleihin. Lisäksi puheenvuoron saavat läheiset ja ystävät, jotka todistivat pettämistä lähipiirissään.

Kirjan materiaalina käytetyissä verkkokeskusteluissa ihmiset kertovat anonyymisti kokemuksiaan uskottomuudesta ja keinoista, joilla he selvisivät parisuhdekriisistä. Mitä heille tapahtui? Mitä hyviä ja huonoja asioita uskottomuus heidän elämäänsä toi ja miten he ratkaisivat ongelmansa? Tuija Säteri on koonnut ihmisten kokemuksista mielenkiintoisen näkymän suomalaisiin parisuhteisiin ja uskottomuuteen. Seksologi, professori Osmo Kontula on kirjoittanut teokseen esipuheen.
18.5. | pe
2018

Kansainvälinen museopäivä Ainolassa

Yleisöopastuksia Ainolassa ja Ainolan puutarhassa
Yleisöopastukset suomeksi klo 10, 12, 14 ja 16
Puutarhaopastus suomeksi klo 15
Vapaa sisäänpääsy!

 Tapahtuman www -sivut

 Vapaa sisäänpääsy
18.5. | pe
2018

Kansainvälinen museopäivä, vapaa pääsy ja Pehmolelujen yökyläily taidemuseolla!

Kansainvälinen museopäivä, vapaa pääsy ja Pehmolelujen yökyläily taidemuseolla klo 10-18! Tule tutustumaan Välähdyksiä Björn ja Tilly Soldanin elämästä -näyttelyyn ja pieneen palaan Järvenpään historiaa. Perheen pienimmät voivat jättää pehmolelunsa seikkailemaan taidemuseoon yöksi ja seurata mitä ne ovat yön aikana museolla puuhanneet.

Aholaan vapaa pääsy klo 10-18!

 Tapahtuman www -sivut

 Vapaa pääsy.
18.5. | pe
2018

Runojoutsen

Runojoutsen-tapahtuma ensimmäistä kertaa Järvenpäässä Eikan Pubin yläkerrassa 12.5. klo 18-22. Ohjelmassa Pöytälaatikko auki- vapaa lava yleisön runoille, järvenpääläisen Eevamarja Luode-Salosen runonlausuntaa sekä musiikkia (Ike Virtanen Spesiaali, Katri O., Olli Teirikko & Avaruus sekä Parantolan Puisto). Illan juontavat Katri Oikarinen ja Asta Pöyhönen. Liput 5/10.
 Tapahtuman www -sivut

 Liput 5/10
18.5. | pe
2018

Keski-Uudenmaan Tanssiopiston kevätnäytös

Keski-Uudenmaan Tanssiopiston vuoden 2018 kevätnäytöksessä tanssitaan satujen maailmassa. Lavalla nähtävät esitykset mukailevat tunnettuja ja tuntemattomampiakin tarinoita, jotka kerrotaan tanssien. Kuinkas sitten kävikään? -näytöksessä nähdään laaja lajien kirjo tanssin eri tyylilajeja sekä valtava määrä eri ikäisiä esiintyjiä.
 Tapahtuman www -sivut

 Liput 7,50 (3-12v. lapset,eläkeläiset ja opiskelijat) sekä 13,50 aikuiset
18.5. | pe
2018

Canzonetta Novan kevätkonsertti: Helluntaimessu

Ohjelmistossa Rossinin, Schützin, Palestrinan, Linjaman ja Whittacren musiikkia. Maria Turunen, mezzosopraano, Katariina Kopsa, harmooni, Juho Lepistö, piano. Canzonetta Nova, johtaa Toni Hintsala.

 Ohjelma 10 €
19.5. | la
2018

Overflow Ilta

Overflow Ilta Järvenpään Seuratalolla.
Klo 17 aloitellaan kevyellä kahvitarjoilulla, jonka lomassa on mahdollisuus tutustua tulevaan Overflow-seurakuntaan ja sen periaatteisiin, sekä saada vastauksia siihen liittyviin kysymyksiin.
Illan ylistyksestä vastaa Northwind Collective ja illassa myös opetusta. Lopuksi kahvila avoinna. Tervetuloa ystävien kanssa ja koko perheen voimin!
 Tapahtuman www -sivut

 Ilmainen
19.5. | la
2018

Jampan kevättori

Erinomaista ohjelmaa ja mukavaa yhdessäoloa!

* Ilmainen soppa- ja kahvitarjoilu
* Lasten temppurata
* Kidsit - Lapsille toimintaa - Lasten tanssiryhmä
* Eturivin yllätysartisti
* Blues Town Lights - Groovy blues-bändi Järvenpäästä
* "Kevennä taakkasi" -teltta
* Ilmari-kirpputori. Jaamme ilmaiseksi vaatteita.Tule tekemään löytöjä!

Tule tekemään kanssamme Järvenpään letkajenkkaennätys!

Tervetuloa!
20.5. | su
2018

Sunnuntaikirppis Jannella

Janne-kävelykadulla jatkuu sunnuntaikirppis yleisön toiveesta. Kirppistä jatketaan elokuun loppuun asti, tai niin pitkään kuin kelejä riittää! Aika klo 12-17, torin myyntipöydät ovat käytössä, maksu on 5 € /pöytä. Ei ennakkovarauksia, paikalle voi vapaasti tulla sitä mukaa kuin tilaa riittää. Torinkulman jäätelökioski kerää paikkamaksun iltapäivän aikana ja antaa tarvittaessa lisätietoa käytännöstä.
 Tapahtuman www -sivut

 5 €/toripöytä
20.5. | su
2018

Järvenpään kartanohistoriaa luento

JÄRVENPÄÄ | Järvenpään historiaan perehtynyt Tuula Siltasari-Peltonen kertoo sunnuntaina 20.5. kello 15.30 Vanhankylän kartanon salissa Järvenpään kartanon vaiheista.

Torstaina 24.5. kello 17.30 Siltasari-Peltonen opastaa kävelykierroksella kartanoalueeseen ja sadan vuoden aikana tapahtuneisiin muutoksiin.

Torstaina kuullaan esimerkiksi miten Sibelius kävi soittamassa kartanon hyvällä flyygelillä kartanon poikien Nilsin ja Hakonin harmiksi. Pojat olisivat mieluimmin leikkineet ulkona, kuin kuunnelleet vanhempien vaatimuksesta setä-Sibeliuksen soitantoa, joka saattoi kestää pitkän ajan.

Suurimpaan kukoistukseensa kartano nousi sen viimeisen isännän maanviljelysneuvos Bjarne Westermarckin aikana 1900-luvun alussa.

Westermarck nosti kartanon pinta-alan kaksinkertaiseksi 4000 hehtaariin, mikä vastaa nykyisen Järvenpään pinta-alaa.

Järvenpään kartano ja Bjarne Westermarck su 20.5. klo 15.30 Vanhankylän kartano, Stålhanentie 4. Opastettu kävelykierros Bjarne Westermarckin jalanjäljillä to 24.5. klo 17.30 kahvila Vellikellossa, Sibeliuksenväylä 53. Molempiin pääsymaksu 10 e sis leivoskahvit.

  10 e sis leivoskahvit
20.5. | su
2018

Sello soi helluntaina

Seeli Toivion sellokonsertti. Ohjelmassa J.S.Bachin soolosellosarjoja.

 Ohjelma 10 €
20.5. | su
2018

Yhdessä viihteellä -konsertti

Lauluyhtye Mukanan ja Lauluyhtye Primon Yhdessä viihteellä -konsertissa kuullaan tämän päivän viihdemusiikkia a cappella-versioina. Tervetuloa!
 Tapahtuman www -sivut

 Liput 10€
21.5. | ma
2018

Ihana Valo- kuvataidenäyttely

Vanhankylän kartanon Ihana Valo näyttelyssä 15.5. alkaen esillä Vanhankylän Kartanon kuvataidetaidekilpailun satoa! Tervetuloa ihailemaan ja tutustumaan alueen huipputaiteilijoiden tuotoksiin!
 Tapahtuman www -sivut
21.5. | ma
2018

Taidepuisto 18

Ympäristötaidenäyttely TAIDEPUISTO 18 esittäytyy Vanhankylän Kartanon pihapiirissä 8.5.-1.9.2018. Tervetuloa !
 Tapahtuman www -sivut

 Ilmainen
22.5. | ti
2018

Jokainen nuotti pitää elää -konsertti

Toukokuussa Ainolaan saapuvat konsertoimaan viulisti Otto Antikainen ja pianisti Ossi Tanner. Ohjelmassa on Sibeliuksen viulukonserton viulu- ja piano versio sekä kukka-sarjan pianosävellyksiä.
 Tapahtuman www -sivut

 www.lippu.fi/ainola
23.5. | ke
2018

Keskiviikon iltakirppis

Suositut iltakirppikset Jannella keskiviikkoisin klo 15-20 välillä, sään salliessa 30.8. saakka. Ei ennakkovarauksia, paikalle voi vapaasti tulla sitä mukaa kuin tilaa riittää. Torin myyntipöydät ovat käytössä. Paikkamaksu on 5 € /pöytä. Torinkulman jäätelökioski hoitaa käytännön järjestelyt ja kerää paikkamaksut illan mittaan.

Huom! Puistobluesin aikaan 27.6. ei ole kirppistä!

 Tapahtuman www -sivut
24.5. | to
2018

Kävelykierros Westermarckin jalanjäljillä kahvila Vellikellosta

Tuula Siltasaari-Peltonen kertoo Bjärne Westermarckin, Järvenpään ja Tuusulanjärven taiteilijayhteisön historiasta. Luennon jälkeen yhteinen kävelykierros, hinta sisältää kakkukahvit Vellikellossa.
 Tapahtuman www -sivut

 10 €
26.5. | la
2018

Epävirallinen koiranäyttely (Match Show)

Tervetuloa Match Showhun (epäviralllinen koiranäyttely) 26.5.2018 Järvenpään Nummenkylään.

Tapahtumapaikkana Eläinlääkäriasema Evidensian piha, Tuottajankatu 10.

Ilmoittautumiset klo 11 alkaen, arvostelu kehissä alkaa klo 12. Lelukoirien kehä alkaa klo 11:30.

Noudatamme Suomen Kennelliiton rokotusmääräyksiä, rokotustodistukset tarkastetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Tapahtuman tuotto ohjataan hyväntekeväisyyteen. Paikalla myös pieni kanttiini ja Royal Canin-edustaja.

Hyvät palkinnot sijoittuneille!
Lisäksi arvotaan kolme rokotuslahjakorttia Järvenpään Evidensiaan. Arvonta suoritetaan juuri ennen BIS-kehää mätsäriin ilmoittautuneiden, paikalla olevien koirakoiden kesken, poislukien lelukoiraluokkaan osallistuneet.

Osallistumismaksu lelukoiraluokkaan 3 eur, muut luokat 8 eur.

Luokat:

*isot aikuiset (säkä yli 40 cm)
*pienet aikuiset

*isot pennut, ikä max 12 kk (säkä täysikasvuisena yli 40 cm)
*pienet pennut, ikä max 12 kk

*X-rotu
*veteraanit (yli 8-vuotiaille koirille)

*lelukoira-luokka lapsille

Tuomarit:
ISOT AIKUISET
Sanna Aalto, kennel Kieppisuon
ISOT PENNUT
Sari Niemi, kennel Happy Hobby
PIENET AIKUISET
Marita Nurmi, kennel Simply Tan
PIENET PENNUT
Helena Sundstrom, kennel Naranja
VETERAANIT ja X-ROTU
Tarja Granberg, Koirakerho Heiluhännät ry
LELUKOIRA
Jenni Juselius, eläinlääkäriasema Evidensia Järvenpää


 Tapahtuman www -sivut

 3 - 8 euroa
26.5. | la
2018

Museo ja kulttuuri esittäytyvät Janne-kontilla Järvenpään keskustassa

Museo ja kulttuuri esittäytyvät Janne-kontilla Järvenpään keskustassa, tervetuloa tapaamaan meitä!
 Tapahtuman www -sivut

 Vapaa pääsy.
26.5. | la
2018

Vanhis Cruising 2018

Koko perheen autotapahtuma. Esillä upeita ajoneuvoja- Yleisöäänestys, 3 parasta autoa palkitaan - Skaboja (mm. alumiinivanteenheiton SM-kisa) - Lapsille paloautoon tutustuminen - Backwood Hooligans tuotteita - Tuusulanjärven ympäriajo - Jatkot ( K18 ) Vanhankylän kartano

 Ilmainen
26.5. | la
2018

Jezebel Club

Legendaarinen Jezebel Club lauantaina 26.5. Tervetuloa päivällä näkemään ja kokemaan upeat autot ja muut vehkeet! Ja illalla tärähtää parasta rokkenrollia!

 10 €
26.5. | la
2018

Janne kukkii

Kävelykadulla ja torilla otetaan lauantaina 26.5. klo 9-15 kevät avosylin vastaan järvenpääläisten yrittäjien kanssa. Messuilla on monia paikallisia yrityksiä esittelemässä tuotteitaan ja palvelujaan.
 Tapahtuman www -sivut
26.5. | la
2018

Yhteislaulut

Markku Häkkinen laulattaa tuttuja suosittuja sävelmiä torilla klo 11-12. Tervetuloa mukaan!
 Tapahtuman www -sivut

 maksuton
27.5. | su
2018

Suomalaisuuden lähteillä - kävelykierros Tuusulanjärven maisemissa

Suomalaisuuden lähteillä - kävelykierros Tuusulanjärven maisemissa sunnuntaina 27.5. klo 12-14.
Retken aikana tutustutaan Tuusulanjärven Taiteilijayhteisön merkitykseen suomalaisuuden kehittymiselle taiteemme kultakauden Suomessa. Tapahtumapaikkana on Järvenpään kulttuuripolku ja lähtöpaikka Ainolan parkkipaikka. Kohteissa ei käydä sisällä, kierroksen kesto n. 2 tuntia.
Käymme läpi Sibeliusten, Ahojen, Järnefeltien, E.N. Setälän ja Paloheimojen merkityksen itsenäistyvässä Suomessa sekä heidän vaikutuksensa suomalaisen kulttuuri-identiteetin syntyyn. Hinta kahdeksan euroa. Ainolan Cafe Aulis on avoinna kierroksen jälkeen.

 8€
27.5. | su
2018

Sunnuntaikirppis Jannella

Janne-kävelykadulla jatkuu sunnuntaikirppis yleisön toiveesta. Kirppistä jatketaan elokuun loppuun asti, tai niin pitkään kuin kelejä riittää! Aika klo 12-17, torin myyntipöydät ovat käytössä, maksu on 5 € /pöytä. Ei ennakkovarauksia, paikalle voi vapaasti tulla sitä mukaa kuin tilaa riittää. Torinkulman jäätelökioski kerää paikkamaksun iltapäivän aikana ja antaa tarvittaessa lisätietoa käytännöstä.
 Tapahtuman www -sivut

 5 €/toripöytä
30.5. | ke
2018

Keskiviikon iltakirppis

Suositut iltakirppikset Jannella keskiviikkoisin klo 15-20 välillä, sään salliessa 30.8. saakka. Ei ennakkovarauksia, paikalle voi vapaasti tulla sitä mukaa kuin tilaa riittää. Torin myyntipöydät ovat käytössä. Paikkamaksu on 5 € /pöytä. Torinkulman jäätelökioski hoitaa käytännön järjestelyt ja kerää paikkamaksut illan mittaan.

Huom! Puistobluesin aikaan 27.6. ei ole kirppistä!

 Tapahtuman www -sivut
31.5. | to
2018

Eeva-Leena Pokela & Loiskis-orkesteri

Lastenmusiikin ikisuosikki Eeva-Leena Pokela ja Loiskis-orkesteri esiintyvät Perhekeskus Maahisen pihamaalla koko perheen ulkoilmakonsertissa.

Konsertissa sukelletaan suomalaisen lastenmusiikin historiaan ja palataan tähän päivään. Konsertti on katsaus suomalaiseen lastenmusiikkiin ja sen merkittävimpiin tekijöihin: esille nostetaan niin unhoon jääneitä klassikoita kuin uuttakin musiikkia.

Konsertin kesto noin 45 min.
 Tapahtuman www -sivut

 Vapaa pääsy
31.5. | to
2018

Erikoisopastus Ainolassa

Ateneumin taidemuseon amanuenssi Anne-Maria Pennonen on erikoistunut tutkimaan suomalaista maisemamaalausta. Tule tutustumaan Ainolan kuvataiteeseen uudesta näkökulmasta.
 Tapahtuman www -sivut

 Ainolan sisäänpääsylipulla tai museokortilla
1.6. | pe
2018

Maalauksia - Mennyt aika Virpi Lehtonen

Maalauksiani 2017-2018 vuosilta. Taide pyrkii vastavuoroisuuteen. Pysähdy ja katso.

 maksuton
2.6. | la
2018

Yhteislaulut

Markku Häkkinen laulattaa tuttuja suosittuja sävelmiä torilla klo 11-12. Tervetuloa mukaan!
 Tapahtuman www -sivut

 maksuton
3.6. | su
2018

Sunnuntaikirppis Jannella

Janne-kävelykadulla jatkuu sunnuntaikirppis yleisön toiveesta. Kirppistä jatketaan elokuun loppuun asti, tai niin pitkään kuin kelejä riittää! Aika klo 12-17, torin myyntipöydät ovat käytössä, maksu on 5 € /pöytä. Ei ennakkovarauksia, paikalle voi vapaasti tulla sitä mukaa kuin tilaa riittää. Torinkulman jäätelökioski kerää paikkamaksun iltapäivän aikana ja antaa tarvittaessa lisätietoa käytännöstä.
 Tapahtuman www -sivut

 5 €/toripöytä
5.6. | ti
2018

Kesäillan konsertti: Näyttelykuvia

Prima Vista, Marzi Nyman, Markku Krohn, käyrätorvikvartetti. Kanttori Heikki Ruokonen 60 vuotta -juhlakonsertti.

 Ohjelma 10 €.
6.6. | ke
2018

Keskiviikon iltakirppis

Suositut iltakirppikset Jannella keskiviikkoisin klo 15-20 välillä, sään salliessa 30.8. saakka. Ei ennakkovarauksia, paikalle voi vapaasti tulla sitä mukaa kuin tilaa riittää. Torin myyntipöydät ovat käytössä. Paikkamaksu on 5 € /pöytä. Torinkulman jäätelökioski hoitaa käytännön järjestelyt ja kerää paikkamaksut illan mittaan.

Huom! Puistobluesin aikaan 27.6. ei ole kirppistä!

 Tapahtuman www -sivut
6.6. | ke
2018

Janne-Areena: Työllisyyden edistäminen Järvenpäässä

Millaisia palveluja toivoisit kotikaupunkisi järjestävän työllistymisen edistämiseksi? Tiedätkö mistä kaupungilta voi saada tukea työnhakuun tai työllistämiseen? Osallistu, kysy ja kerro näkemyksesi!

Paneelikeskustelu Työllisyyden edistäminen Järvenpäässä keskiviikkona 6.6. klo 18-19 Janne-kontilla kävelykadulla.

Asiantuntijoina paikan päällä sinun lisäksesi ovat mm. Järvenpään kaupungin työllisyyspalveluiden päällikkö Sirkka Lehti, Setlementti Louhela ry:n kehittämispäällikkö Pirjo Heikkilä, K-raudan paikallinen yrittäjä Taina Källi sekä Työttömien Keskusjärjestö ry:n toiminnanjohtaja Jukka Haapakoski.

Tilaisuus on kaikille avoin. Lopuksi Yhdessä katettu -hanke tarjoaa kahvit pikkupurtavalla osallistujille.

Tervetuloa kehittämään tulevaisuuden kaupunkia!

 Tapahtuman www -sivut

 maksuton
7.6. | to
2018

Verso Janne-kontilla

Järvenpään Maahanmuuttajatoimisto Verson työntekijöitä on tavattavissa Janne-kontilla seuraavina aikoina:
• to 7.6., 21.6. ja 28.6. klo 13-15.30
• ti 12.6. klo 13-15.30
• ti 19.6. ja 26.6. klo 10-12.30

Versossa annetaan maahanmuuttoon ja kotoutumiseen liittyvää ohjausta ja neuvontaa. Tervetuloa keskustelemaan!
7.6. | to
2018

Tervetuloa Ainolan puutarhaan! -yleisöopastuksia Aino Sibeliuksen luomassa puutarhassa kesätorstaisin

Kierroksilla keskitytään kertomaan Ainolan puutarhan suunnittelun vaiheista, koriste- ja hyötytarhan kasvivalinnoista ja yleisemmin puutarhan historiasta sekä Aino Sibeliuksen merkityksestä suomalaiselle puutarhataiteelle.

Ainolan puutarhan rakentaminen alkoi vuonna 1904, kun Sibeliukset muuttivat Tuusulanjärvelle Kielomäeksi kutsutulle tontille. Puutarhan perusolemus on säilynyt hienosti ja se kertoo sekä hyötyviljelyn tärkeydestä että luonnon kauneuden antamasta innoituksesta taiteilijaperheen arjessa. Jean Sibeliukselle Ainolan alue ja puutarha olivat tärkeä musiikillisen inspiraation lähde. Tästä kertovat konkreettisesti useat säveltäjän pianokappaleet, jotka on nimetty esimerkiksi puiden ja kukkien mukaan.

 Tapahtuman www -sivut

 Ainolan sisäänpääsylipulla tai museokortilla
7.6. | to
2018

Erikoisopastus Ainolassa

Ateneumin taidemuseon amanuenssi Anu Utriainen tulee kertomaan Wäinö Aaltosen Sibelius-aiheista teoksista ja erityisesti kuvanveistäjän Ainolaan lahjoittamasta taiteesta.
 Tapahtuman www -sivut

 Ainolan sisäänpääsylipulla tai museokortilla
7.6. | to
2018

Sote-kahvit Janne-kontilla

Torstaina klo 16.30-17.30 sinulla on mahdollisuus kysyä ja keskustella mieltä askarruttavista sote- ja valinnanvapausasioista. Kumppanuuskehittäjät Katja Repo ja Alicia Perho ovat kontilla juuri sinua varten. Alustuspuheen jälkeen keskustelua kuulijoiden kokemusten ja kysymysten pohjalta.
8.6. | pe
2018

Gustavelund Janne-kontilla

Gustavelund on mukava paikka poiketa. Järvikierroksella, kahvilla, lasillisella, päivittäisellä kesälounaalla tai voit valita herkkusi suositulta à la carte -listaltamme. Vuokrattavana mm. polkupyöriä, soutuveneitä, kirkkoveneitä, kajakkeja, SUP-lautoja, aurinkolautta ja piristäviä pihapelejä. Gustavelund tunnetaan myös tasokkaana kokoushotellina. Rantasaunankin voi varata yhdessäoloon.

Tule kysymään Gustavelundin monipuolisista palveluista tarkemmin Janne-kontille
• 8.6. perjantaina klo 14-18
• 9.6. lauantaina klo 10-14
• 18.6. maanantaina klo 10-18
8.6. | pe
2018

OPn digipalvelut Janne-kontilla

Tule tutustumaan OPn digipalveluihin perjantaina klo 10-14 Janne-kontille! Ota oma älylaitteesi mukaan.
9.6. | la
2018

Gustavelund Janne-kontilla

Gustavelund on mukava paikka poiketa. Järvikierroksella, kahvilla, lasillisella, päivittäisellä kesälounaalla tai voit valita herkkusi suositulta à la carte -listaltamme. Vuokrattavana mm. polkupyöriä, soutuveneitä, kirkkoveneitä, kajakkeja, SUP-lautoja, aurinkolautta ja piristäviä pihapelejä. Gustavelund tunnetaan myös tasokkaana kokoushotellina. Rantasaunankin voi varata yhdessäoloon.

Tule kysymään Gustavelundin monipuolisista palveluista tarkemmin Janne-kontille
• 8.6. perjantaina klo 14-18
• 9.6. lauantaina klo 10-14
• 18.6. maanantaina klo 10-18
9.6. | la
2018

Levymyyjäiset Järvenpäässä la 9.6.2018 klo 10.00 - 15.00

Levymyyjäiset Järvenpäässä Euroset kirpputorilla (Wärtsilänkatu 14) lauantaina 9.6.2018. Tapahtumassa tarjolla tuhansittain lp-,cd- ja dvd-levyjä. Samalla avaamme grillikauden tarjoamalla pihateltasta makkarat kaikille! Myös mehut ja kahvit ovat ilmaisia! Nyt tarjouksena uusille kirpputoripöydän varaajille 58e/2vk! Ota vaikka 2 pöytää viikoksi tai yhden kahdeksi. Tarjous on voimassa 24.5 - 8.6 välillä varanneille/ aloittajille!
9.6. | la
2018

Kesän avajaiset: mehutarjoilua, pihapelejä, satuhetki, varttiopastuksia ja muuta ohjelmaa koko päiväksi. Vapaa pääsy!

Aholan kesän avajaisten ohjelmassa mehutarjoilua, pihapelejä, satuhetki, varttiopastuksia ja paljon kivaa tekemistä koko perheelle. Tapahtumaan on vapaa pääsy!
 Tapahtuman www -sivut

 Vapaa pääsy
9.6. | la
2018

Elokuva: Lastuja, Peter von Bagh

Elokuvassa pureudutaan niin Juhani Ahon poikien elokuvayhtiöön Aho & Soldaniin kuin pojantyttäreen valokuvaaja Claire Ahoon.
 Tapahtuman www -sivut

 7/6/4 €, alle 16-vuotiaille vapaa pääsy, tai Museokortti
9.6. | la
2018

Vanhiksen kokoperheen synttärikarnevaalit

Uusi Vanhis täyttää kolme vuotta. Päivä on täynnä iloista toimintaa koko perheelle. Päivällä kartano täyttyy markkinakojuista, pomppulinnoista, keppiheppatouhuista ja vaikka mistä kivasta tekemisestä. Tuotetarjouksia ja touhua riittää kaikenikäisille. Myös Pingviinihahmo paikalla. Illalla Retrofestkaraoken alkukilpailu. Kaikkeen vapaa pääsy!
(tapahtumakuva iloisista avajaisista 6/2015)

 Ilmainen
9.6. | la
2018

Retrokaraoken viimeinen alkukilpailu

VIIMEINEN Retrofest karaokekilpailun alkukarsinta käydään La 9.6. Vanhiksen synttärikarnevaalien yhteydessä ja jaossa on vielä miesten sarjassa 4 ja naisten myös 4 semifinaalipaikkaa. Kannattaa osallistua ja tulla nauttimaan hienoista lauluista! Finaalin Voittajille luvassa upeat palkinnot! Onko se taulutelkku vaiko Älypuhelin niin se selviääpi lähiaikoina. Seuratkaa Vanhakylän kartanon Fb sivuja niin olette ajanhermolla! Ja hei... tuolloin on koko päivän kaikkea kivaa tapahtumaa koko perheelle klo 14.00 alkaen ja illalla sitten karaokeillaan ja kisaillaan.

 Ilmainen
9.6. | la
2018

Tanhuniittypäivä La .9.6

Perinteistä Tanhuniittypäivää vietetään Kyrölän Tanhuniityssä la 9.6 klo 10.30 alkaen. Musiikkia ja ohjelmaa
koko perheelle päivän ajan..Tapahtuma alkaa kaikille avoimella kirppiksellä . Buffetti.

 tapahtuma on ilmainen
10.6. | su
2018

Tuusulanjärvi Triathlon 10.6.2018

Järvenpään Pyöräilijät ry järjestää yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa perus- ja sprinttimatkan triathlonkilpailun Järvenpäässä Tuusulanjärven upeissa rantamaisemissa. Vuonna 2017 ensimmäistä kertaa järjestetty kilpailu saavutti suuren suosion.
 Tapahtuman www -sivut

 Tapahtuma on yleisölle maksuton
10.6. | su
2018

Suomalaisuuden lähteillä - kävelykierros Tuusulanjärven maisemissa

Suomalaisuuden lähteillä - kävelykierros Tuusulanjärven maisemissa sunnuntaina 10.6. klo 12-14.
Retken aikana tutustutaan Tuusulanjärven Taiteilijayhteisön merkitykseen suomalaisuuden kehittymiselle taiteemme kultakauden Suomessa. Tapahtumapaikkana on Järvenpään kulttuuripolku ja lähtöpaikka Ainolan parkkipaikka. Kohteissa ei käydä sisällä, kierroksen kesto n. 2 tuntia.
Käymme läpi Sibeliusten, Ahojen, Järnefeltien, E.N. Setälän ja Paloheimojen merkityksen itsenäistyvässä Suomessa sekä heidän vaikutuksensa suomalaisen kulttuuri-identiteetin syntyyn. Hinta 8 €. Ainola ja Cafe Aulis ovat avoinna kierroksen jälkeen.

 8€
10.6. | su
2018

Suomalaisuuden lähteillä - kävelykierros Tuusulanjärven maisemissa

Kierroksella tutustutaan Tuusulanjärven Taiteilijayhteisön merkitykseen suomalaisuuden kehittymiselle taiteemme kultakauden Suomessa. Tapahtumapaikkana on Järvenpään kulttuuripolku ja lähtöpaikka Ainolan parkkipaikka. Kohteissa ei käydä sisällä.

 8€
10.6. | su
2018

Sunnuntaikirppis Jannella

Janne-kävelykadulla jatkuu sunnuntaikirppis yleisön toiveesta. Kirppistä jatketaan elokuun loppuun asti, tai niin pitkään kuin kelejä riittää! Aika klo 12-17, torin myyntipöydät ovat käytössä, maksu on 5 € /pöytä. Ei ennakkovarauksia, paikalle voi vapaasti tulla sitä mukaa kuin tilaa riittää. Torinkulman jäätelökioski kerää paikkamaksun iltapäivän aikana ja antaa tarvittaessa lisätietoa käytännöstä.
 Tapahtuman www -sivut

 5 €/toripöytä
10.6. | su
2018

Rakkaudesta lapsiin - Tilly Soldan -draamaopastus

Rakkaudesta lapsiin – monologissa Tilly pääsee itse kertomaan elämästään sisarensa Venny Soldan-Brofeldtin ja tämän miehen Juhani Ahon perheessä.
 Tapahtuman www -sivut

 7/6/4 €, alle 16-vuotiaille vapaa pääsy, tai Museokortti
10.6. | su
2018

Elokuva: Lastuja - Taiteilijasuvun vuosisata, Peter von Bagh

Elokuvassa pureudutaan niin Juhani Ahon poikien elokuvayhtiöön Aho & Soldaniin kuin pojantyttäreen valokuvaaja Claire Ahoon.
 Tapahtuman www -sivut

 7/6/4 €, alle 16-vuotiaille vapaa pääsy, tai Museokortti
10.6. | su
2018

Elokuvanäytös: Lastuja – Taiteilijasuvun vuosista, Peter von Bagh

Dokumenttielokuva tarkastelee taiteidemme tarinaa ja modernin Suomen syntyä kirjailija Juhani Ahon ja hänen perheensä kautta. Ahon lisäksi tutuksi tulevat niin hänen vaimonsa taidemaalari Venny Soldan-Brofeldt, kuin poikansakin, Heikki Aho ja Björn Soldan. Ahon pojat tulivat tunnetuksi elokuvayhtiö Aho & Soldanin perustajina ja Suomen elokuva-alan pioneereina. Myöhempää sukupolvea edustaa Heikin tytär, valokuvaaja Claire Aho.
 Tapahtuman www -sivut

 7/6/4 €, alle 16-vuotiaille vapaa pääsy, tai Museokortti
10.6. | su
2018

Duo Miina ja Mihkel Järvi kesäillan konsertissa

Miina Järvi, viulu ja Mihkel Järvi, piano esittävät Vellikellossa suomalaisten säveltäjien musiikkia.
 Tapahtuman www -sivut

 10€
11.6. | ma
2018

LASTEN TANSSILLINEN KESÄLEIRI

Tanssin lisäksi luvassa on ulkoilua, leikkejä, koordinaatioharjoituksia, luovia harjoituksia ja mukavaa yhdessä tekemistä. Entistä tanssitaustaa ei tarvita vaan mukaan saa tulla kaikki leiristä kiinnostuneet. Paria ei tarvita.
 Tapahtuman www -sivut

 150 € sisältäen lounaan
12.6. | ti
2018

Verso Janne-kontilla

Järvenpään Maahanmuuttajatoimisto Verson työntekijöitä on tavattavissa Janne-kontilla seuraavina aikoina:
• to 7.6., 21.6. ja 28.6. klo 13-15.30
• ti 12.6. klo 13-15.30
• ti 19.6. ja 26.6. klo 10-12.30

Versossa annetaan maahanmuuttoon ja kotoutumiseen liittyvää ohjausta ja neuvontaa. Tervetuloa keskustelemaan!
12.6. | ti
2018

Kaupunkikehitys Janne-kontilla

Kaupungin työntekijöitä jalkautuu Janne-kontille seuraavina päivinä seuraavin aihein:

• ti 12.6. elinkeino, asuminen, työllisyys, hankekehitys
• ke 13.6. rakennusvalvonta, palvelupiste
• to 14.6. kaavoitus, maankäyttö, liikenne
• pe 15.6. kaupunkitekniikka, Järvenpään Vesi

Asiantuntijat ovat paikalla klo 11-13. Tervetuloa tapaamaan!
12.6. | ti
2018

Hautausmaapäivä

Hautausmaapäivänä on mahdollisuus laittaa haudat kesäkuntoon hautausmaan työntekijöiden avustuksella. Päivä aloitetaan klo 12 hartaushetkellä siunauskappelissa. Haudoille sopivia istutuskukkia myydään klo 12.30 alkaen. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!
 Tapahtuman www -sivut
12.6. | ti
2018

Elävän mallin ilta II

Elävän mallin pirruustusillassa piirretään aluksi nopeita croquis-piirustuksia elävästä mallista. Tämän jälkeen on mahdollisuus pitkäkestoisempaan työskentelyyn. Piirtäminen tapahtuu hiilellä, lyijykynällä tai liiduilla. Välineet sisältyvät hintaan, mutta omatkin voi tuoda mukanaan. Jokaisella piirtäjällä on käytössään oma piirustusteline.
 Tapahtuman www -sivut

 Osallistumismaksu 9€. Piirrustusiltaan on ennakkoilmoittautuminen.
12.6. | ti
2018

Kesäillan konsertti: Kesäyön lauluja

Juho Punkeri, tenori ja Maritta Manner, piano.

 Ohjelma 10 €.
13.6. | ke
2018

Rakkaudesta lapsiin - Tilly Soldan -draamaopastus

Rakkaudesta lapsiin – monologissa Tilly pääsee itse kertomaan elämästään sisarensa Venny Soldan-Brofeldtin ja tämän miehen Juhani Ahon perheessä.
 Tapahtuman www -sivut

 7/6/4 €, alle 16-vuotiaille vapaa pääsy, tai Museokortti
13.6. | ke
2018

Kaupunkikehitys Janne-kontilla

Kaupungin työntekijöitä jalkautuu Janne-kontille seuraavina päivinä seuraavin aihein:

• ti 12.6. elinkeino, asuminen, työllisyys, hankekehitys
• ke 13.6. rakennusvalvonta, palvelupiste
• to 14.6. kaavoitus, maankäyttö, liikenne
• pe 15.6. kaupunkitekniikka, Järvenpään Vesi

Asiantuntijat ovat paikalla klo 11-13. Tervetuloa tapaamaan!
13.6. | ke
2018

Lahden Sibelius-festivaalin minikonsertit Ainolassa

Esiintyjä Wellamo-trio: Lotta Nykäsenoja, viulu; Ilkka Uurtimo, sello ja Anu Silvasti, piano
Ohjelmassa Sibeliuksen pianotrio a-molli ”Hafträsk”
HUOM! Sisäänpääsy museon pääsylipulla tai Museokortilla.
Ei istuinpaikkoja, ei etukäteisvarauksia, ei opastuksia klo 11.30–13.30

 Tapahtuman www -sivut

 Ainolan sisäänpääsylipulla tai museokortilla
13.6. | ke
2018

Keskiviikon iltakirppis

Suositut iltakirppikset Jannella keskiviikkoisin klo 15-20 välillä, sään salliessa 30.8. saakka. Ei ennakkovarauksia, paikalle voi vapaasti tulla sitä mukaa kuin tilaa riittää. Torin myyntipöydät ovat käytössä. Paikkamaksu on 5 € /pöytä. Torinkulman jäätelökioski hoitaa käytännön järjestelyt ja kerää paikkamaksut illan mittaan.

Huom! Puistobluesin aikaan 27.6. ei ole kirppistä!

 Tapahtuman www -sivut
13.6. | ke
2018

Janne-Areena: Järvenpään kaupunkikehitys

Keskiviikkoiltana klo 18-19 Janne-Areenassa keskustellaan Järvenpään kaupunkikehityksestä. Panelisteina paikalla mm. vt. kaupunkikehitysjohtaja Olli Keto-Tokoi, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Helinä Perttu ja kaupunkikehityslautakunnan puheenjohtaja Pirjo Komulainen.

Tilaisuus on Janne-kontilla, kävelykadulla torinkulman jäätelökioskin vieressä. Tervetuloa mukaan kuulemaan ja kysymään!
 Tapahtuman www -sivut

 maksuton
14.6. | to
2018

Kaupunkikehitys Janne-kontilla

Kaupungin työntekijöitä jalkautuu Janne-kontille seuraavina päivinä seuraavin aihein:

• ti 12.6. elinkeino, asuminen, työllisyys, hankekehitys
• ke 13.6. rakennusvalvonta, palvelupiste
• to 14.6. kaavoitus, maankäyttö, liikenne
• pe 15.6. kaupunkitekniikka, Järvenpään Vesi

Asiantuntijat ovat paikalla klo 11-13. Tervetuloa tapaamaan!
14.6. | to
2018

Tervetuloa Ainolan puutarhaan! -yleisöopastuksia Aino Sibeliuksen luomassa puutarhassa kesätorstaisin

Kierroksilla keskitytään kertomaan Ainolan puutarhan suunnittelun vaiheista, koriste- ja hyötytarhan kasvivalinnoista ja yleisemmin puutarhan historiasta sekä Aino Sibeliuksen merkityksestä suomalaiselle puutarhataiteelle.

Ainolan puutarhan rakentaminen alkoi vuonna 1904, kun Sibeliukset muuttivat Tuusulanjärvelle Kielomäeksi kutsutulle tontille. Puutarhan perusolemus on säilynyt hienosti ja se kertoo sekä hyötyviljelyn tärkeydestä että luonnon kauneuden antamasta innoituksesta taiteilijaperheen arjessa. Jean Sibeliukselle Ainolan alue ja puutarha olivat tärkeä musiikillisen inspiraation lähde. Tästä kertovat konkreettisesti useat säveltäjän pianokappaleet, jotka on nimetty esimerkiksi puiden ja kukkien mukaan.

 Tapahtuman www -sivut

 a

Toukokuu 2018
Ma Ti Ke To Pe La Su
18   1 2 3 4 5 6
19 7 8 9 10 11 12 13
20 14 15 16 17 18 19 20
21 21 22 23 24 25 26 27
22 28 29 30 31   

Tapahtumatyyppi:Päivämääräväli:
 -

Hakusana:Hakusana voi sisältää:

 • Tapahtuman nimen
 • Tapahtumapaikan
 • Tapahtuman osoitteen
 • Tietoa tapahtumasta