Kyllä Tapahtuu Järvenpäässä - logo

Järvenpäässä on sykettä ja säpinää!

Mitä Järvenpäässä tapahtuu ja missä?  Vastauksen löydät näiltä sivuilta!

Järvenpää on elävä kulttuuri- ja tapahtumakaupunki, jossa eri yhdistykset, yhteisöt, yritykset ja kaupunki tuottavat yhdessä tapahtumia sekä kaupunkilaisten että matkailijoiden iloksi.
Tulevan kesän huipputapahtumiin kuuluvat mm. Puistoblues, Rockabilly Rocks Festival ja Jannen piknik.

Nähdään siis tapahtumissa Järvenpää-talolla, kävelykatu Jannella, Vanhankylänniemessä, Järvenpään kesäteatterissa, torilla ja muualla Jäkessä!

Tsekkaa myös muut Järvenpään tapahtumasivut yläpalkista.Tapahtumat

22.9. | La
2018

Järvenpään kaupunkipolku - kävelykierros

Opastetulla kävelykierroksella esitellään, mitä rakennuksia ja muita kohteita Järvenpään keskusta-alueella on eri aikakausilta. Kuullaan näiden synnystä, vaiheista, tyylisuunnista sekä merkityksestä kaupunkikuvaan ja kaupungin kehitykseen. Kävelykierroksen pituus on n. neljä kilometriä. Lähtö Opistolta os. Kansakoulunkatu 1, sisäpiha. Oppaana Tuula Siltasari-Peltonen. Ei ennakkoilmoittautumista.

 Tapahtuman www -sivut

 maksuton
22.9. | La
2018

79. Terijoki-juhla

Terijoki-juhlan aiheena on matkailu Terijoelle ennen ja nyt. Lappeenrannan museon amanuenssi Reija Eeva kertoo matkailusta Terijoelle ennen toista maailmansotaa ja toimittaja Kristiina Ijäs vetää paneelikeskustelun, jossa käsitellään matkailua Terijoelle toisen maailmansodan jälkeen.
 Tapahtuman www -sivut

 Maksuton
22.9. | La
2018

Kuorokonsertti: Raseborgs kyrkosångskrets

Raseborgs kyrkosångskrets, johtaa Åsa Westerlund,
Elina Rantamäki, sopraano,
Anders Storbacka, urut.


 Vapaa pääsy. Ohjelma 10 €.
23.9. | Su
2018

Kohtaamisia - konsertti

Kohtaamisia -konsertissa kuullaan lauluja järvenpääläisen lauluyhtye Mukanan lauluja matkan varrelta.
 Tapahtuman www -sivut

 Liput 10 €
23.9. | Su
2018

Kansainväliset levymessut Järvenpäässä su 23.9.2018

Levymessut Järvenpäässä su 23.9.2018 klo 10.00 - 15.00, paikkana Euroset kirpputori (Wärtsilänkatu 14, 04400 Järvenpää), tarjolla tuhansia lp - ja cd - levyjä kun levykauppiaat ja alan harrastajat Suomesta ja Ruotsista tuovat tarjolle levyjä laatikko tolkulla parin euron hintaisista todellisiin keräilyharvinaisuuksiin. Tapahtumaan on ilmainen pääsy ja messupaikalla on myös tarjolla ilmaista krillimakkaraa kahvia sekä mehua jos rupeaa levyjen selailun aikana hiukomaan. Tapahtumassa on myös levyjen ostopiste jos nurkissa pyörii tarpeettomia äänitteitä.
24.9. | Ma
2018

Muistitreeni- ja vertaistukiryhmä

vertaistukiryhmä muistisairaan ihmisen läheisille ja muistitreeniryhmä muistisairaille ihmisille
 Tapahtuman www -sivut

 Ilmainen
24.9. | Ma
2018

Radioamatöörikurssi alkaa

Radioamatöörilupaan johdatteleva kurssi, vaikka pohjaksi uudelle harrasteelle.
 Tapahtuman www -sivut

 Kurssimateriaalimaksu 20.- sisältää kerhon jäsenmaksun.
24.9. | Ma
2018

Aikuisten satutunti

Aikuisten satutunti maanantaina 24.9. klo 18.00 kirjaston Tyyni Tuulio -salissa. Satutäti Marjo-Kaisu Niinikoski johdattelee syvälliseen tarinaan pienen mielikuvaharjoitteen kautta. Anna itsellesi lupa viettää hetki tarinan äärellä ja lähde matkaan!
Tervetuloa!
24.9. | Ma
2018

Radioamatöörikurssi

Radioamatöörilaitteiden käyttöön tarvittavan pätevyystutkinnon asioihin perehdyttävä kurssi tuettuna itseopiskeluna syksyn ajan. Kurssi-illat joka toinen maanantai syyskauden ajan.
 Tapahtuman www -sivut

 Kurssimaksuun 20.- sisältyy kerhon jäsenmaksu
26.9. | Ke
2018

Yleisöluento: Ainolan ja Suvirannan puutarhoissa

Ainolan ja Suvirannan puutarhat olivat 1900-luvun alkupuolella arjen maisemia, joissa kypsyvällä vihannes- hedelmä- ja marjasadolla ruokittiin perhe ja palkolliset. Mitä muuta puutarhat merkitsivät? Luennolla tarkastellaan 1900-luvun alkukymmenten monimuotoista puutarhakulttuuria kasvimaalta kukkaistutuksiin, omavaraisuudesta esteettisiin päämääriin
 Tapahtuman www -sivut

 maksuton
27.9. | To
2018

Lahjoita lukuhetki - ja Kirjastoystävä -ilta kirjastossa

Kirjallista vapaaehtoistyötä?
Oletko ollut mukana vapaaehtoistyössä Lahjoita lukuhetki - tai Kirjastoystävä -toiminnan merkeissä vai oletko vasta miettinyt, että vapaaehtoistyö voisi tuoda elämääsi lisää sisältöä?

Tule torstaina 27.9. klo 18.00 kirjaston Tyyni Tuulio -saliin tapaamaan muita vapaaehtoisia ja vaihtamaan kuulumisia ja kokemuksia.

Uudenmaan Muistiluotsin Pia Niiranen kertoo muistisairaan kohtaamisesta. Lisäksi luvassa on Mervin ja Anjan kirjavavinkkejä.

Aloittelemme kahvi- ja teetarjoilulla jo klo 17.30.

Tervetuloa!
27.9. | To
2018

Pariisin taivaan alla – Ranskalaista barokkia

Aurinkokuninkaan hovi ja rokokooajan Pariisi valloittavat Järvenpää-talon, kun Suomalainen barokkiorkesteri ja ranskalaissopraano Myriam Arbouz vievät elämysmatkalle ranskalaiseen barokkiin.
 Tapahtuman www -sivut

 Liput 25/20* € + mahdollinen palvelumaksu 2,50 €: Lippupisteen myyntipisteet, Lippu.fi ja ovimyynti (*alennusryhmät)